Προϊόντα Πληροφορικής - Συστήματα Οργάνωσης
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
Close
Filters
Search

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΑΕΡΑ

Γιατί να καθαρίσετε τον εσωτερικό αέρα του χώρου σας;

Ο αέρας μέσα στο σπίτι ή το γραφείο σας μπορεί να περιέχει έως και 5 φορές περισσότερη ατμοσφαιρική ρύπανση από τον εξωτερικό χώρο. Μελέτες δείχνουν ότι οι εσωτερικοί ατμοσφαιρικοί ρύποι ευθύνονται για το ήμισυ όλων των ασθενειών. Ο καθαρισμός του αέρα στο σπίτι και το γραφείο σας μπορεί να προσφέρει τη λύση σε αυτά τα αόρατα προβλήματα!

Ο καθαρισμός αέρα διευκολύνεται με τους καθαριστές αέρα Fellowes® που μπορούν να αφαιρέσουν με ασφάλεια το 99,97% των ατμοσφαιρικών ρύπων, έως 0.3 microns χρησιμοποιώντας ένα σύστημα καθαρισμού 4 σταδίων.

  

 

 

 Κοινοί ρύποι στον αέρα:                                                   

Ιοί

Ένα κυβικό μέτρο αέρα μπορεί να περιέχει 15.000 ιούς της γρίπης.† Έρευνα από την Fellowes δείχνει ότι περισσότεροι από το ένα τρίτο των Ευρωπαίων ανέφεραν ότι ένιωθαν ότι πρέπει να πάνε στη δουλειά ακόμα και όταν είναι άρρωστοι.* Έτσι μολύνουν τον καθαρό αέρα γύρω από το γραφείο με τα μικρόβια και τους ιούς τους.

Αιωρούμενη σκόνη

Μόνο 437 κόκκοι σκόνης περιέχουν σχεδόν 42.000 ζωντανά ακάρεα σκόνης. Κάθε άκαρι αποβάλλει 20 σφαιρίδια κοπράνων καθημερινά στον αέρα που αναπνέεις.

Αλλεργιογόνα

Σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να είναι αλλεργιογόνο για κάποιον. Τα πιο συνηθισμένα αλλεργιογόνα είναι η γύρη, τα οικόσιτα ακάρεα σκόνης και η μούχλα.* Μια αλλεργία σε αυτές τις ουσίες μπορεί να προκαλέσει οτιδήποτε, από ρινική καταρροή, φαγούρα στα μάτια και τον ουρανίσκο έως δερματικό εξάνθημα. Επιδεινώνει την αίσθηση της όσφρησης, της όρασης, της γεύσης και της αφής προκαλώντας ερεθισμό.

Χημικά γραφείου (γραφίτη, μελάνια, κ.λπ.)

Οσμές από μαρκαδόρους, μελάνια, κόλλες, διορθωτικά υγρά, γραφίτη από εκτυπωτές και άλλες χημικές ουσίες γραφείου μπορούν να εκπέμπουν ατμούς σε θερμοκρασία δωματίου που με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα παρόμοια με την εισπνοή φορμαλδεΰδης.

Τρίχωμα κατοικίδιων ζώων

Υπολογίζεται ότι 10% έως 15% του πληθυσμού μπορεί να είναι αλλεργικό στα ζώα. Το κοντό τρίχωμα ή τα άτριχα ζώα συνεισφέρουν πιό έντονα με αλλεργιογόνα στην ατμοσφαιρική ρύπανση των εσωτερικών χώρων, εξίσου αποτελεσματικά με τα μακρύτριχα ζώα. Δεν υπάρχει μη αλλεργιογόνος σκύλος ή γάτα.

Πού μπορούν να βρεθούν ατμοσφαιρικοί ρύποι στο σπίτι ή / και στο γραφείο σας:

Αεραγωγοί

Τα κεντρικά συστήματα κλιματισμού μπορούν να γίνουν χώροι αναπαραγωγής μούχλας, μηκήτων και άλλων πηγών μικροβίων, όπως ιών και βακτηριδίων, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να διανείμουν αυτές τις μολυσματικές ουσίες σε όλο το σπίτι ή το γραφείο.

Έπιπλα

Η φορμαλδεΰδη βρίσκεται σε έπιπλα γραφείου, μοριοσανίδες, κόντρα πλακέ και πολλά άλλα προϊόντα. Καθώς εποδομείται, η φορμαλδεΰδη εκπέμπει ατμούς που μπορούν να προκαλέσουν ευαισθητοποίηση και ερεθισμό των ματιών και του αναπνευστικού συστήματος, ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα.

Ταπετσαρίες

Οι ταπετσαρισμένες καρέκλες περιέχουν ακάρεα σκόνης που επιδεινώνουν τα συμπτώματα του άσθματος ή τις αλλεργίες. Αυτά τα σωματίδια σκόνης απελευθερώνονται στον αέρα όποτε κάποιος κάθεται.

Χαλιά

Το χαλί μπορεί να κρατήσει 8 φορές το βάρος του σε βρωμιά, φυτοφάρμακα και άλλες τοξίνες (όπως υγρά αυτοκινήτων από χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και φυτοφάρμακα γκαζόν) που εισέρχονται σε παπούτσια και ακόμη και γυμνά πόδια. Όταν στεγνώσουν, αυτές οι τοξίνες γίνονται μη ανιχνεύσιμα αερομεταφερόμενα σωματίδια.

Ξύλινα πατώματα

Το κατασκευασμένο ξύλινο δάπεδο συχνά χρησιμοποιεί κόλλες που περιέχουν φορμαλδεΰδη, η οποία τελικά μετατρέπεται σε ατμοσφαιρικούς χημικούς ατμούς.

Βακτήρια γραφείου

Το μέσο γραφείο έχει 100 φορές περισσότερα βακτήρια από μια κουζίνα. Το φαγητό στο γραφείο σας, είτε πρόκειται για σνακ, γεύμα για μεσημεριανό ή απλά για ένα φλιτζάνι καφέ, αυξάνει τα επίπεδα βακτηρίων στο γραφείο σας.

Πηγές*

* Environmental Protection Agency,

†Journal of the Royal Society Interface

U.S. Department of Health and Human Services

American Lung Association, World Health Organisation

Asthma and Allergy Foundation of America

Allergy UK

European Lung Foundation